Belastingdienst blijft slecht scoren bij RB en NOB

Het Register Belastingadviseurs (RB) en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) hebben een onderzoek laten uitvoeren naar de vraag hoe de leden hun relatie met de Belastingdienst ervaren. Zo’n onderzoek vindt elke twee jaar plaats.

Het onderzoek is bedoeld om op tijd knelpunten en trends te signaleren in de relatie tussen hun leden en de Belastingdienst. Voor een goede en efficiënte beroepsuitoefening en effectieve belastingheffing in Nederland zijn de kwaliteit van de dienstverlening en de samenwerking met de Belastingdienst essentieel. Uit het onderzoek blijkt dat er nog veel verbeterpunten zijn. Ter verbetering van de relatie en samenwerking zijn aanbevelingen geformuleerd ten aanzien van de telefonische bereikbaarheid/toegang tot dossierbehandelaar, Belastingtelefoon/Helpdesk Intermediairs, e-mail, post en verharding.
Bedrijfsfiscalisten geven doorgaans hogere cijfers voor de Belastingdienst dan belastingadviseurs. Dat komt waarschijnlijk mede doordat bedrijfsfiscalisten veel vaker een vaste contactpersoon hebben bij de Belastingdienst.